Izdelava spletnih strani  |  Izdelava spletne trgovine  |  Optimizacija strani Spletni marketing                                       Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate.  |  02 228 26 69

 

Blog

O vsem kar se dogaja zanimivega na netu...

 

Spletni marketing

Uporaba statistike za povečanje učinka internet strani

Moderni marketinški pristopi so zajeli tudi področje statistike obiskanosti spletnih strani. Te statistike postajajo namreč vedno bolj obsežne in polne informacij o obiskovalcih spletne strani. V primerjavi z klasični "ofline" marketingom, nam internet ponuja možnosti merjenja kako obiskovalec komunicira z vašo spletno stranjo in posredno s vašo ponudbo. Vaša spletna stran je namreč postala "virtualni komercialist" vašega posla.

Statistika in analiza vam bo pomagala nadzorovati in izboljšati delovanje spletne strani. Pozornost je potrebno polagati predvsem na podatke o obiskovalcih:
  • od kje prihajajo,
  • katere ključne stavke in besede iščejo,
  • kako so klikali po vaših straneh,
  • kako dolgo so se zadrževali na straneh, itd.

Vse te informacije so ob pravilni uporabi močno orodje za povečanje promocije vašega podjetja, artikla ali storitve.

Prvi programi za statistiko so bili poznani kot števci in so beležili število obiskov na strani. Današnji programi omogočajo veliko več. Nudijo nam bolj specifične informacije, ki so v pomoč pri oblikovanju promocije posla in samem oblikovanju strani. V osnovi je potrebno analizirati, kaj na spletni strani "deluje" in privablja obiskovalce in kaj ne. Na podlagi informacij je potrebno oblikovati nove pristope, ki bodo privabili na vaše spletne strani še več obiskovalcev. Ta proces se nenehno spreminja zaradi spremenjanja tržnih pogojev in miselnosti obiskovalcev, zato je potrebno statistiko spremljati in analizirati spletno stran  redno. Seveda je potrebno na podlagi ugotovljenih rezultatov temu primerno preoblikovati tudi spletne strani.  
 
 
Zahtevajte ponudbo!
Izpolnite spodnji obrazec, vzelo vam bo le nekaj sekund. Odgovorili vam bomo v najkrajšem možnem času. Lahko nas pokličete tudi po telefonu 02 228 26 69!
Polja označena z * so obvezna.

+ =
Zagotavljamo zasebnost!

Vaši podatki ne bodo posredovani tretji osebi pod nobenim pogojem.

Feedback2