Izdelava spletnih strani  |  Izdelava spletne trgovine  |  Optimizacija strani Spletni marketing                                       Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate.  |  02 228 26 69

 

Blog

O vsem kar se dogaja zanimivega na netu...

 

Optimizacija strani

Kako ljudje uporabljajo spletne iskalnike?

Eden najpomembnejših elementov za izgradnjo spletne strategije trženja je spletna optimizacija za iskalnike. Ko vam uspe dojeti kaj išče povprečen iskalec oz. bolj specifično vaši povpraševalci jim lahko s pomočjo optimizacije omogočite, da vas lažje najdejo.


kako delujejo iskalniki

Radi rečemo "Ustvarjeno za uporabnike in ne iskalnike." Ko imajo uporabniki slabe izkužnje na vaši strani, ko ne najdejo kar iščejo, se to kaže v suhoparni zmogljivosti iskalnika pri iskanju vaše strani. Povedano drugače, če so uporabniki zadovoljni z vašo stranjo, je ustvarjena pozitivna izkušnja, saj tako iskalnik kot stran zagotovita informacijo ali rezultat, s tem pa povečate priljubljenost vaše strani. Z optimizacijo spletne strani dosežemo da je vaša stran karseda zanimiva iskalnikom.

Kaj iščejo uporabniki?
Obstajajo tri vrste uporabnikov:

  • "Naredi" Transakcijski povpraševalci - Odločno iskanje, kot je recimo nakup letalske karte ali pa poslušanje glasbe.
  • "Poizvedi" Informacijski povpraševalci - Ko uporabnik išče informacije, kot so imena banda ali pa najboljše restavracije.
  • "Pojdi" Navigacijski povpraševalci - Iskana poizvedba, ki cilja na točno določene spletne destinacije, kot so Facebook.

Ko obiskovalci vpišejo poizvedbo v iskalni niz in pristanejo na vaši strani, ali bodo zadovoljni s tem kar najdejo? To je primarno vprašanje ki si ga zastavijo iskalniki več tisoč krat na dan. Primarna odgovornost iskalnikov je da vam prikazujejo relavantne zadetke.


Vse se začne z besedanimi vpisanimi v majhno okno!
 
uporaba iskalnikov
 
 
Zahtevajte ponudbo!
Izpolnite spodnji obrazec, vzelo vam bo le nekaj sekund. Odgovorili vam bomo v najkrajšem možnem času. Lahko nas pokličete tudi po telefonu 02 228 26 69!
Polja označena z * so obvezna.

+ =
Zagotavljamo zasebnost!

Vaši podatki ne bodo posredovani tretji osebi pod nobenim pogojem.

Feedback2