Izdelava spletnih strani  |  Izdelava spletne trgovine  |  Optimizacija strani Spletni marketing                                       Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate.  |  02 228 26 69

 

Blog

O vsem kar se dogaja zanimivega na netu...

 

Optimizacija strani

Analiza uspeha optimizacije spletne strani

Pravijo da če lahko določeno stvar spremljaš, jo lahko tudi izboljšaš. V spletni optimizaciji je analiza ključnega pomena, saj se lahko z analizo obiskov še bolje približate svoji ciljni populaciji.

Čeprav je vsako podjetje edinstveno in ima vsaka stran različne meritve kar se tega tiče, je slednji seznam skoraj da univerzalen. Upoštevajte, da smo zajeli le tiste meritve, ki so nujne za optimizacijo in iskalnike.

1. Delež obiskovalcev

Zelo je pomembno da vsak mesec spremljate obisk vaše strani. To pomeni, da spremljate:
  • Direktni vpis: priljubljene, e-poštne povezave, direktni vpis odmene itd.
  • Referenčne strani: od zunanjih povezav preko spleta, promocije
  • Iskalniki: poizvedbe, ki ustvarijo promet iz katerega koli iskalnika.
Tako odstotek kot natančne številke vam bosta pomagala ugotoviti slabost spletne strani, hkrati pa vam bosta služila kot primerjava v daljšem časovnem obdobju. Na primer, če vidite, da je promet močno narasel zaradi povezav z nizkim pomenom, to ni pravi čas za veselje. Po drugi strani pa, če iskalnik prometa drastično pade lahko morebiti zapadete v težave. S pomočjo teh podatkov lahko spremljate vaša tržna prizadevanja in prav tako pridobivate promet.
statistika trgovine

2. Obiski glede na specifični iskalnik

Trije glavni iskalniki skupaj predstvaljajo 95 % vsega iskanega prometa na evropskem trgu. Od tega v Sloveniji kar 90 % prispeva google.

Uspešnost proti tržnemu marketingu
S sledenjem ne samo iskalnikov nasplošno. ampak tudi glede na državo, boste lahko videli točen prispevek ter lažje ocenili svoj tržni delež.

Vpogled v potencialne padce
Če bi vaš iskan promet drastično padel, je vednost relativnih in natančnih prispevkov vsakega iskalnika bistvenega pomena za nadaljno ugotavljanje problema. Če se padec pozna na vseh iskalnikih potem je problem verjetno v dostopnosti. Če se padec kaže samo na iskalniku google med tem ko ostali ostajajo na isti ravni, potem je to bolj verjetno kazen ali devalvacija vaše optimizacije do tega edinega iskalnika.

Odkrivanje strateške vrednosti
Velika verjetnost je da bo popularnost vaše strani določenih iskalnikov večja kot pa pri drugih. Na primer, opazili smo da različni iskalniki uporabljajo različno taktiko optimizacije. Bing in Yahoo! dajeta večjo vlogo na ključne besede med tem ko pa google da večjo vrednost na povezave med stranmi in njihove vsebine. Če se boste znali prilagoditi večini vaših poizvedb tudi glede na iskalnik, potem boste v veliki prednosti.

3. Ogledi glede na iskalni niz

Besede vpisane v iskalni niz s pomočjo katerih so vas povpraševalci našli, so odlična priložnost za dodajanje ključnih besed in še bolj učinkovito pozicioniranje vaše strani.

4. Pretvorba

Ljudje ki so vas naši z določenimi ključnimi besedami in kliknili na vašo stran, nato pa jo takoj zapustili brez kakršne koli aktivnosti, ker to v bistvu ni to kar so iskali oz. ravno nasprotno ljudje ki so z določeno ključno besedo našli vašo stran ter opravili določene aktivnosti, to je stvar pretvorbe. S pomočjo pretvorb lahko ugotovimo delež med obiski in aktivnostmi, ter tako ugotovimo katere ključne besede vas seznanijo s povpraševalci in katere z obiskovalci, ki so iskali nekaj drugega. S pomočjo teh informacij lahko storimo dve stvari:

  • Z analizo spletne strani ugotovimo uporabnost ključnih besed
  • Ker lahko spremljamo tudi katere strani so bile odprte, se lahko osredotočimo na izboljšanje določenih strani, ki jih povpraševalci iščejo.
 
 
Zahtevajte ponudbo!
Izpolnite spodnji obrazec, vzelo vam bo le nekaj sekund. Odgovorili vam bomo v najkrajšem možnem času. Lahko nas pokličete tudi po telefonu 02 228 26 69!
Polja označena z * so obvezna.

+ =
Zagotavljamo zasebnost!

Vaši podatki ne bodo posredovani tretji osebi pod nobenim pogojem.

Feedback2