Izdelava spletnih strani  |  Izdelava spletne trgovine  |  Optimizacija strani Spletni marketing                                       Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate.  |  02 228 26 69

 
 

Navodila za uporabnike

Spoštovani,
 
Natem mestu objavljamo osnovna navodila za uporabo Elektronske pošte. V primeru, da težave ne odpravite s pomočjo navodil, vam bo z veseljem pomagala naša podporna služba.

 

E-pošto ne morem pošiljati - zaprta vrata 25

Nekateri ponudniki dostopov do interneta imajo blokirana vrata 25 (port 25), zato uporabniki ne morejo pošiljati e-poštnih sporočil preko vrat 25 (pot 25).

Takšni uporabniki morate v vašem poštnem odjemalcu spremeniti vrata strežnika za odhodno pošto (SMTP) iz privzete vrednosti 25 na 587.


Primer v MS Outlook 2003 in Outlook Express

Izberite željeni e-poštni predal za urejanje in nato kliknite More Settings ter v oknu, ki se odpre kliknite na zadnji zavihek Advanced in pri Outgoing server (SMTP) spremenite vrednost iz 25 na 587.

Privzeta vrednost vrat strežnika za odhajajočo pošto, Outgoing server (SMTP):


Vrednost po spremembi vrat strežnika za odhajajočo pošto, Outgoing server (SMTP):

 

E-pošto sprejemam, ne morem pa pošiljati

Pri nastavitvah vašega e-poštnem odjemalca je potrebno označiti Strežnik zahteva preverjanje oziroma eno izmed spodnjih možnosti:

- My server requires authentication.
- My outgoing server (SMTP) requires authentication.
- Server requires authentication.
- Strežnik za odhajajočo pošto (SMTP) zahteva preverjanje prisnosti.
- Strežnik zahteva preverjanje gesla.

Nato e-poštni odjemalec ponovno zaženite.

Nastavitve za elektronsko pošto v Outlook Express


Po zagonu Outlook Express-a v meniju Orodja (Tools) izberete opcijo Računi (Accounts).


Izberete zavihek Pošta (Mail) in nato kliknite na desni gumb Dodaj (Add) in izberite Pošta (Mail). Zagnal se bo čarovnik za nastavitev elektronske pošte.


V polje vpišite svoje polno ime in pritisnite Naprej (Next).

 


Vpišite svoj elektronski naslov uporabnik@vašadomena in pritisnite Naprej (Next).


V polje Strežnik za prihajajočo pošto (Incoming Mail Server) in polje Strežnik za odhajajočo pošto (Outgoing Mail Server) vpišite mail.vašadomena in kliknite Naprej (Next).

 


Za Račun (Account name) vpišite svoje uporabniško ime (za naknadno kreirane e-poštne predale je format uporabnik@vašadomena), za Geslo (Password) pa geslo za dostop. Nato kliknite Dokončaj (Finish), za potrditev vaših nastavitev.


Potrebno je nastaviti še eno malenkost. V oknu Internet Accounts je potrebno klikniti na Properties (Lastnosti)


ter v oknu, ki se odpre klikniti na zavihek Strežniki (Servers) in označite opcijo Strežnik zahteva preverjanje (My server requires authentication).

Nato e-poštni odjemalec ponovno zaženite.

Nastavitve za elektronsko v Mozilla Thunderbird

V meniju Orodja (Tools) izberite opcijo Nastavitve računa (Account Settings).

Odpre se novo okno in levo spodaj kliknite Dodaj račun (Add Account).

Označite opcijo E-poštni račun (Email Account) in kliknite Naprej (Next).

V polje Vaše ime (Your Name) vpišite ime in priimek, pri E-poštni naslov (E-mail Addres) pa vpišite svoj elektronski naslov Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate. in klinite Naprej (Next).

Pod Izberite vrsto strežnika za prihajajočo pošto, ki ga uporabljate (Select the type of incoming server you are using) izberite opcijo POP in v polje Strežnik za prihajajočo pošto (Incoming Server) vpišite mail.vasadomena. Prav tako v polje Strežnik za odhodno pošto (Outgoing Server) vpišite mail.vasadomena. Nato nadaljujte s klikom na Naprej (Next).

V polje Uporabniško ime (Incoming User Name) vpišite uporabniško ime za e-poštni predal (uporabnik@vasadomena). Nato nadaljujte s klikom na Naprej (Next).

V polje Ime računa (Account Name) vpišete poljubno ime računa oz. pustite privzeto vrednost. Nato nadaljujte s klikom na Naprej (Next).

Preverite vpisane podatke in vnos zaključite s klikom na Končaj (Finish).

Nato kliknite na Snemi pošto (Get mail) in program bo zahteval geslo. Vnesite ga v polje, dodajte kljukico pred Shrani geslo (Use Password Manager to remember this password) in kliknite V redu (OK).

Prav tako bo program ob prvem pošiljanju od vas zahteval geslo. Vnesite ga v polje, dodajte kljukico pred Shrani geslo (Use Password Manager to remember this password) in kliknite V redu (OK).

Nastavitve za elektronsko v Mozilla Thunderbird 3

V meniju Orodja (Tools) izberite opcijo Nastavitve računa (Account Settings).


Odpre se novo okno in levo spodaj kliknite Postopki za račune (Account Actions) in izberite Dodaj račun za pošto (Add Mail Account).

V polje Vaše ime (Your Name) vpišite ime in priimek, pri E-poštni naslov (Email address) vpišite svoj elektronski naslov Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate. in v polje Geslo (Password) vpišite geslo e-poštnega predala ter klinite Nadaljuj (Continue).

Thunderbird 3 samodejno vpiše nazive e-poštnih strežnikov, ki jih je potrebno ročno popraviti. Samodejno preverjenje ustavite s klikom na gumb (Ustavi) Stop.

V polje Uporabniško ime (Username) vpišite elektronski naslov Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate.. Za vrsto Prihajajočega (Incoming) strežnika izberite POP, v polji Prihajajoča (Incoming) in Odhajajoča (Outgoing) pa vpišite naslov strežnika v obliki mail.vasadomena. Za Prihajajoči (Incoming) strežnik morajo biti vrata nastavljena na 110, za Odhajajoči (Outgoing) pa 25. Šifriranje povezave pri obeh strežnikih nastavite na Nič (None). Nadaljujete s klikom na Ročna nastavitev (Manual Setup).

Kliknite na Izhodni strežnik (Outgoing Server) SMTP in nato s klikom na Urejaj (Edit) odprite nastavitve.

V polji Opis (Description) in Ime strežnika (Server Name) vpišite naziv strežnika v obliki mail.vasadomena, v polje Vrata (Port) vpišite številko 25. Za vrsto Varnost povezave (Connection security) izberite Nič (None), za Metoda overovitve (Authentication method) pa izberite Geslo, poslano negotovo (Password, transmitted insecurely). V polje Uporabniško ime (User Name) vpišite elektronski naslov Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate. in potrdite s klikom na V redu (OK).

Nastavitve za POP3S in IMAPS ali SMTPS

V vašem e-poštnem odjemalcu je potrebno vklopiti tip povezave SSL/TLS in namesto mail.vasa_domana je potrebno vpisati ime strežniškega sistema.

Vklopiti je potrebno SSL podporo:

This server requires a secure connection (SSL) ali
Use the following type of encrypted connections: SSL
...
Vrata (port): 995

IMAPS

Vklopiti je potrebno SSL podporo:

This server requires a secure connection (SSL)
Use the following type of encrypted connections: SSL
...
Vrata (port): 993

SMTPS

Vklopiti je potrebno TLS podporo (v nekaterih odjemalcih se to imenuje SSL):

Use the following type of encrypted connections: TLS ali Auto
This server requires a secure connection (SSL)
...
Vrata (port): 465 ali 587

Pomembno
V polje Strežnik za prihajajočo pošto (Incoming Mail Server) in polje Strežnik za odhajajočo pošto (Outgoing Mail Server) je potrebno vpisati ime strežniškega sistema.

Navodila za uporabnike

Na tem mestu je zbranih nekaj osnovnih navodil za uporabo spletne strani, elektronske pošte...

Vpis za root imenik IMAP strežnika

Za glavni oz. root imenik IMAP strežnika je potrebno vpisati "INBOX.".

Microsoft Outlook 2007

Tools -> Account Settings -> Change -> More Settings -> Advanced -> Root folder path

Orodja -> Nastavitve računa -> Spremeni -> Dodatne nastavitve -> Dodatno -> Glavni imenik
 

Mozilla Thunderbird 2

Tools -> Account Settings -> Server Settings -> Advanced -> IMAP server directory

Orodja -> Nastavitve računa -> Nastavitve strežnika -> Napredno -> Imenik strežnika IMAP

 
 
Zahtevajte ponudbo!
Izpolnite spodnji obrazec, vzelo vam bo le nekaj sekund. Odgovorili vam bomo v najkrajšem možnem času. Lahko nas pokličete tudi po telefonu 02 228 26 69!
Polja označena z * so obvezna.

+ =
Zagotavljamo zasebnost!

Vaši podatki ne bodo posredovani tretji osebi pod nobenim pogojem.

Feedback2