Izdelava spletnih strani  |  Izdelava spletne trgovine  |  Optimizacija strani Spletni marketing                                       Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate.  |  02 228 26 69

 

Anti Spam zaščita

Na kaj morate biti pozorni pri dostavi E-mail sporočil, da ne naletite na težave z Anti Spam zaščito?
 
 

Zaščita proti smetenju ali Anti Spam

Zanesljiva dostava e-novic naročnikom je zaradi Anti Spam zaščite postal večji izziv, kot bi si kdajkoli mislili.

Zaradi Anti Spam zaščit in lahko hitro naletite na težave. Negativne posledice uvrstitev vašega strežnika na črno listo so lahko katastrofalne, njegova odstranitev s seznama pa lahko traja tudi več dni ali tednov!
 

Kako delujejo Anti Spam zaščita?

Anti spam zaščita preveri vsako e-sporočilo, preden dovoli dostavo prejemniku. E-sporočilo ocenjujejo s pomočjo točkovnega sistema za razvrščanje e-pošte, na podlagi katerega prejeto sporočilo označijo kot Spam ali kot ligitimno sporočilo. Nekatere Anti Spam zaščite v e-sporočilih iščejo posamezne vzorce, t.i. “spamming točke”, ki sporočilo identificirajo kot Spam sporočilo. Ti vzorci lahko vključujejo vse, od posameznih stavkov, ki jih ste jih uporabili pri sestavi vaše e-novice, do dejanskih besed znotraj besedila, slike v formatu (HTML ali samo besedilo), v nekaterih primerih pa še celo vrsto barve, ki ste jo uporabili. Glede na količino teh ”spam” vzorcev, bo Anti Spam zaščita vaši e-novici dodelila določeno število točk. Če je e-novica presega v naprej določeno število točk, je e-novica označena Spam.
 

Na kaj morate biti pozorni pri sestavi e-novic

1Naslov novice
Skrbno izberite naslov e-novice saj je eden izmed najbolj občutljivih območjih.  Nekaj nasvetov pri pisanju naslovov e-novic:
- ne pišite vse z veliko,
- izogibajte se besede “Free” in velikega števila presledkov,
- v naslov ne pišite imena ali e-mail naslova prejemnika,
- v naslov ne pišite datumov,…

2Spam-u podobna vsebina
Izogibajte se uporabi besednih zvez, ki se lahko pojavijo kot spam. Stavki, kot so ”Kliknite tukaj!”, “Enkratna življenjska priložnost!” ali druge fraze, ki pretiravajo z uporabo klicajev.

3Oblika E-novic
E-novice so v splošnem v dveh oblikah: Tekstovna in HTML. Če želite povečati zanesljivost dostave, uporabljajte tekstovno oblikovana sporočila. Boljši sistemi za pošiljanje e-novic omogočajo vnos in dostavo e-novice v tekstovnem in HTML formatu. Takšen je tudi MultiMail email marketing sistem. Nekateri prejemniki imajo celo onemogočeno prejemanje e-sporočil v HTML obliki, zato se vedno potrudite in napišite vašo e-novice še v tekstovni obliki.

4Priloge
Izogibajte se pošiljanju masovnih sporočil s priponkami. Vključite raje povezavo do datoteke na spletu, kjer si lahko prejemnik sam sname vsebino.

5BBC prejemniki
Izogibajte se uporabi pošiljanja sporočil z vnosom prejmniških e-naslovov v BBC polje. BBC polje je namenjeno distribuciji enakega e-sporočila majhnemu številu prejemnikov. Če uporabljate veliko prejemnikov znotraj vašega BBC polja, je zelo verjetno, da bo vaša e-novica označena kot spam.

6Uporaba barv
Izogibajte se pretirani uporabi različnih barv v vašem sporočilu. Poudarjanje besedila z rdečo barvo je zelo povečuje verjetnost, da bo vaše sporočilo označeno kot Spam. Izogibajte se tudi zelene in modre. Največja napaka pri zasnovi e-novice pa je spreminjanje barve ozadja. Tako oblikovana sporočila pristanejo na Spam seznamu pri več kot 50% Anti Spam zaščit.

7Velikost e-novice
Večina Spam novic je manjših od 20KB. Pri zasnovi e-novice poizkušajte napisati torej dovolj kakovostne vsebine, vsekakor pa ne pretiravajte!

8Uporaba slabe HTML kode
Poskrbite, da vaša e-novica ne bo oblikovana z uporabo zastarele HTML kode, ki jo ustvarjajo priljubljena orodja, kot so Microsoft Word. Če že pripravite e-novico v programu Microsoft Word, jo skopirajte samo kot tekstovno besedilo. Če boste novico prenašali s Copy-Paste, ali jo celo shranili kot HTML, bo vaša e-novica z veliko verjetnostjo končala kot Spam. HTML kodo, ki jo ustvari MS Word in druga podobna orodja so ne-optimizirana za email sporočila.

9Slike in povezave
V vsebini e-novice ne pošiljajte samo slike! Večina poštnih prejemnikov namreč že v osnovi iz varnostnih razlogov ne naloži slike na prejemnikov računalnik, dokler prejemnik sam ne dovoli njihov prikaz. V vsebino e-novice napišite vsaj nekaj teksta, slike pa opremite z nazivi, ki jih opisujejo. E-novica naj ne vsebuje pretirano število povezav na spletne strani. Anti Spam zaščita, bo takšni e-novici pripisala veliko negativnih točk.
 
 
Zahtevajte ponudbo!
Izpolnite spodnji obrazec, vzelo vam bo le nekaj sekund. Odgovorili vam bomo v najkrajšem možnem času. Lahko nas pokličete tudi po telefonu 02 228 26 69!
Polja označena z * so obvezna.

+ =
Zagotavljamo zasebnost!

Vaši podatki ne bodo posredovani tretji osebi pod nobenim pogojem.

Feedback2