Kako boste dosegli, da bodo vaša E-mail sporočila dosegla maksimalno število potencialnih strank in da ta sporočila ne bodo moteča?

1Pošiljajte glasila samo znancem – Pošiljanje e-pošte popolnim neznancem je smatrano kot vsiljena pošta. Če pošljete  svojo ponudbo popolnim neznancem, bo prva misel, ki jim bo prišla v glavo “Te poznam?” in druga “Ali mi je mar?”. Če je že odgovor na prvo vprašanje nikalen, ste jih že izgubili.

2Sestavite vaš imenik prejemnikov počasi– Kakovost v imeniku je vedno bolj pomembna kot količina. Začnite tako da se približate svojim največjim ljubiteljem – strankam, s katerimi ste v stalnem stiku in ki vam izražajo podporo ter spoštovanje. Na začetku bo vaš seznam rasel počasi, ampak če boste skrbno zbirali vaše stranke, bo vaš imenik čez čas  poln in se bo polnil veliko hitreje. Zadovoljni kupci bodo posredovali vaše ponudbe svojim prijateljem in vaš trg se bo povečal.

3Uprite se potrebi po prodaji!  – Obstaja veliko podjetij, ki – če se pridružite njihovemu poštnemu seznamu – vas ves čas bombardirajo s “Kupite, kupite, kupite!!!!”. Nič ne odžene strank hitreje. E-poštni marketing bi naj temeljil na odnosih med ponudnikom in stranko, pri čemer pa boste dosegli ravno obratni učinek, v kolikor boste nadležni s svojimi ponudbami.

4Uporabite zadevo za napad na bralce  – E-sporočila morajo zagrabiti bralce in jim vzeti minuto časa ki ga namenijo branju svoje e-pošte. Večina prejemnikov pogleda le zadevo. V kolikor je zadeva nezanimiva in neprivlačna, kot recimo “Mesečni bilten,” potem bodo vašo e-pošto najverjetneje preskočili. Morda mislite, da bodo vašo e-pošto odprli pozneje, vendar so možnosti da se to zgodi tako male, da so že skoraj nič.

5Naj bo videti strokovno – V kolikor so vaše e-novice videti kot neokusne spletne strani, si bo veliko strank mislilo, da niste vredni nakupa, poleg tega pa veliko e-poštnih programov sploh ne podpira HTML grafike. Ciljajte na uspeh, bodite dosledni in strokovni, vendar se izogibajte nepotrebne grafike.