Spletna trgovina je odprta 24h ur na dan, vse dni v letu

spletna trgovina odprta cel dan

Rešitve internetne prodaje se iz dneva v dan izpolnjujejo in postajajo maksimalno avtomatizirane. Internet, skupaj z drugimi aplikacijami, omogoča toliko rešitev, da jim ni videti konca in cilja. Vedno znova se ponujajo nove in nove rešitve, ki pa s seboj pripeljejo tudi nove zahteve.

Trenutno težimo k vzpostavitvi najbolj optimalne samopostrežbe v obliki B2B in B2C. Procesni krog od dobave do dostave artikla oz. storitve poizkušamo zaključiti znotraj avtomatiziranih procesov. Vloga lastnikov spletnih prodajaln se tako pojavlja le še v vlogi nadzornikov, ki preventivno nadzirajo avtomatizirane procese, spremljajo statistiko in seveda poslovne rezultate. Obremenitev osebja je tako manjša, kar veliko podjetji izkoristi za nadaljne raziskovanje in poglabljanje v e-prodajo.

V Sloveniji so se prve spletne trgovine začele pojavljati pred približno 10. leti. V tem obdobju so spletni trgovci kar hitro spoznali, da se “on-line” kupci razlikujejo od klasičnih kupcev, zato je za uspešno prodajo potrebno oblikovati drugačne pristope. Ključnega pomena je pridobiti zaupanje kupca, ki traja.

Prehod iz klasičnega v “on-line” kupca je dolgotrajen proces, saj so pri spletni prodaji omejene nekatere navade klasičnega kupca:

  •  ocenitev podjetja-prodajalne z vizulne strani (kupujemo v razkošnih in lepih trgovinah),
  •  osebni stik s prodajalcem (osebni stik daje občutek zaupanja)
  •  tipanje artikla pred nakupom,…