Katere so pogoste napake, ki jih zasledimo v spletnih trgovinah? Česa se je treba izogniti da bo vaša trgovina uspešna?

1Bodite kvalitetno podjetje. Presenetite kupce! – Ne dovolite, da vaša internet trgovina slabo komunicira s strankami. Odzivajte se na vprašanja in zadeve, ter občasno presenetite kupce z brezplačno poštnino oz. drugimi popusti. Poskusite zagotoviti strankam informativno in zabavno vsebino preden kupijo vaš izdelek.

2Skrb da so cene previsoke – Ni nujno, da z najnižjimi cenami dosežete zaslužek. Kar šteje je da ste vodilni na trgu. Osredotočajte se na to da zagotavljate strankam izjemne storitve namesto neverjetne cene. Če so vaše cene razumne in vaše podjetje zagotavlja boljšo izkušnjo nakupa, potem cena ne bi smela biti problem.

3Mini minimalne slike – Ne pozabite, spletna trgovina je prodajanje stvari na spletu. Ne bo vam uspelo prepričati potrošnikov, da opravijo nakup v kolikor bodo slike majhne, nepregledne in nekvalitetne. Namesto tega, uporabljajte velike slike in bodite profesionalni.

4Slabi opisi izdelkov – Nekateri izdelki ne zahtevajo podrobnih opisov, saj so že njihove slike vredne tisoč besed. Za izdelke, ki so običajni – recimo majica – je že dovolj če samo napišete materiale in tehniko tiskanja, vendar pa nikoli ne škodi povedati nekaj o tem kako super je izdelek. Bolj zapleteni ali manj pogosti izdelki pa absolutno potrebujejo dobro pisno pojasnilo.

5Vključite recenzije – Veliko raziskav in strokovnjakov meni, da je strankina izkušnja o izdelku najboljša oblika promocije izdelkov. Zato nobeno pametno e-tržno podjetje ne izpusti te priložnosti in uporablja recenzije