Matjaž Tomanič
Pozejdon turizem d.o.o.
Pozdejdon
Za turistično agencijo smo potrebovali portal, ki bi prikazal našo lastno ponudbo križarjenj in ki bi se znal povezati z ORS sistemom. Spletni portal za turistične agencije podjetja Multimedije nam vse to omogoča. Našim zaposlenim omogoča prihranek pri času, zato se lahko več ukvarjajo s storitvami, ki jih ponujamo. Pika na i pa je bila še optimizacija strani, s katero sedaj dosegamo visoke pozicije v iskalnikih.

IZDELAVA SPLETNE STRANI ZA TURISTIČNO AGENCIJO POZEJDON

Modernizacija dela v spletnih turističnih agencijah je nujna, saj na ta način prihranijo na času in se tako lahko bolje posvetijo strankam in ponudbam. K optimizaciji delovnega procesa je veliko pripomogel unikatni spletni portal, ki smo ga izdelali posebej za potrebe turističnih agencij.

O turistični agenciji Pozejdon turizem

S turistično agencijo Pozejdon turizmom lahko preplujete Sredozemlje, vode Atlantika, Pacifika in Indijskega Oceana. Križarili smo po Aljaski, južni Ameriki, jugovzhodni Aziji, odkrivate lepote južne Afrike in ne nazadnje dežele »down under« ali Avstralije s pacifiškimi otoki. Od leta 1997 plujejo kar po 5 celinah in ladjarske družbe so s posebnimi nagradami nagradile njihovo delo, na kar so izjemno ponosni. Vmes pa še mnoga potovanja po znanih in neznanih kotičkih Slovenije, bližnjih držav in drugje po Evropi.

V desetih letih so prepeljali več kot 60.550 potnikov, organizirali 1.311 skupinskih izletov in potovanj ter več kot 100 skupinskih odhodov križarjenj. Ponosni so, da sodelujejo z najprestižnejšimi ladjarji na svetu, na katerih so imeli organizirane skupinske odhode: Costa, Royal Caribbean, MSC, Celebrity Cruises, Louis Cruises, CroisEurope in drugi.

Cilj

Obstoječa spletna stran je bila zastarela. Vnos podatkov o potovanjih je bil zelo zamuden, spletna stran ni bila prilagojena pametnim napravam.

Njihove želje so bile naslednje: 

1. Moderna, uporabnikom prijazna ter pregledna spletna stran

2. Enostavna uporaba strani na mobilnih napravah in pametnih tablicah

3. Enostavno urejanje lastnih potovanj, križarjenj, izletov…

4. Povezava z rezervacijskim sistemom ORS

5. Uporaba naprednih filtrov za sortiranje zadetkov

6 Enostavna plačila preko spletne strani

Izdelava portala za turistično agencijo

Izdelava portala za turistično agencijo je trajala dobrih 6 mesecev. Uspelo nam je izpolniti vse njihove želje in zahteve. Sedaj lahko sami na enostaven način vnašajo lastna križarjenja in izlete. Naredili smo napredni iskalnik, ki se direktno poveže s sistemom ORS, k ima v bazi več kot 60.000 ponudb. Obiskovalec lahko v realnem času išče med vsemi ponudbami ,hkrati pa si lahko izbrano ponudbo na enostaven način tudi rezervira in jo plača.

Administracija spletnega progama za turistične agencije

Zaposleni v turistični agenciji na enostaven način kreira potovanja, počitnice in izlete. Vsi glavni podatki (destinacija, kraj, trajanje, cena…) se enostavni vpišejo in hranijo. Vsakemu posameznemu izletu ali potovanju lahko dodamo še podroben opis, slike,…

Enostaven vnos ponudbe z vsemi podatki in galerijo slik.

Rezultat

V turistični agenciji so z novim spletnim portalom razširili svojo ponudbo z enim največjim evropskim ponudnikom potovanj. S pomočjo intuitivno izdelanega administrativnega vmesnika je vnos lastnih potovanj in križarjenj zelo enostaven in hiter. Spletni portal je prilagojen pametnim telefonom in tablicam, pohvale uporabnikov njihovega spletnega portala pa so naslednje: »lepa spletna stran«, »enostavno iskanje in plačilo«, »najdem vse na svojem mestu«…

Zadovoljni uporabniki in naročnik, to je tudi naše največje zadovoljstvo.

Turistične agencije, ki uporabljajo našo spletno programsko rešitev

Zaključek

Portal namenjen turističnim agencijam je plod več kot enoletnega razvoja in sodelovanja z več turističnimi agencijami. Program omogoča enostavno in hitro uporabo. Grafični prikaz ponudb sledi najmodernejšim smernicam, je prijazen mobilnim uporabnikom, zelo dobro optimiziran, hkrati pa ponuja dovršen napredni iskalnik.

5/5 - (1 vote)