Jaro Žuraj
SIMARINE
Svetovali so nam, kako kvalitetno zgraditi blagovno znamko na spletu
S podjetjem Multimedija smo pričeli sodelovati še v času, ko smo bili garažno podjetje. Na enostaven način so nam predstavili veliko novih idej pri prodaji v spletu. Svetovali so nam, kako zgraditi prepoznavno blagovno znamko. V dobrem letu dni so nam zelo konkurenčno besedno zvezo "battery monitor" spravili na prvo stran google.com. Zaradi korektnega poslovnega odnosa in odličnih rezultatov so postali naš "hišni" upravljalec spletne trgovine in oglaševalskih akcij.  Z rezulati smo več kot zadovoljni!

IZDELAVA IN OPTIMIZACIJA TRGOVINE SIMARINE

V Start-up podjetju so razvili odličen produkt, ki ga je bilo potrebno predstaviti na spletu. S pomočjo napredne optimizacije smo dosegli 1. mesto v konkurenci skoraj dveh milijonov strani.

O podjetju

SIMARINE je mlado podjetje, ki ga vodi navdušena ekipa, ki razvija in proizvaja napredne pomorske elektronske naprave.  Poskušajo postaviti nove standarde na področju oblikovanja, funkcionalnosti, povezljivosti in enostavnosti uporabe.

Njihov cilj je zelo preprost – približati instrumente uporabnikom. Resnično verjamejo, da bi morali biti dobri instrumenti v korist uporabnikom, namesto da uporabniki nešteto ur preučujejo uporabniške priročnike. V življenju je veliko boljših stvari.

V podjetju so imeli željo po promoviranju PICO baterijskega monitorja. Ker je šlo za novo in še neprepoznavno Startup podjetje,  so se odločili za predstavitve na sejmih ter promocijo blagovne znamke SIMARINE na spletu. Glavna prednost izdelka je napreden algoritem ter odličen design. Njihov glavni cilj je bilo povečanje prodaje izdelka, v katerega so 100% verjeli.

Njihov glavni produkt je PICO Battery monitor.

Je najboljša rešitev za spremljanje stanja akumulatorja na jadrnici. Algoritem Real-Time Battery Health ™  zagotavlja merjenje in analiziranje stanja akumulatorja. S pomočjo njihovega algoritma pridobite najnatančnejše stanje baterije in trajanja do izpraznitve.

Izdelava nove spletne podobe

Nova spletna trgovina je prilagojena njihovim ciljnim uporabnikom: lastnikom jadrnic, čolnov, jaht… Glavni problem njihovih uporabnikov je bil ta, da so naprave za merjenje akumulatorjev bile zastarele in niso ponujale dodatnih možnosti kot samo stanje baterije.  Prednost izdelka PICO smo predstavili skozi interaktivno animacijo z zanimivimi dejstvi, ki prepričajo. Vsak izdelek je prikazan na grafično bogat način, hkrati pa omogoča vpogled v tehnične podrobnosti.

Spletna stran na zanimiv in tehnično enostaven način predstavi PICO battery monitor. Skozi kviz uporabniki na zanimiv in enostaven način predlaga najprimernejšo napravo. Za zahtevnejše uporabnike so na voljo podrobna tehnična navodila ter nadgradnje programske opreme.

Povečanje prepoznavnosti s pomočjo optimizacije

S pomočjo optimizacije smo dosegli, da so spletni iskalniki »vzljubili« njihovo stran. Sodelovanja na različnih navtičnih forumih je pomagalo k povečanju zaupanja strokovne javnosti. Po našem predlogu so nekaj naprav brezplačno razdelili med “influencerje”, ki so naprave testirali in izkušnje delili na svojih blogih. Na vseh sejmih kjer so sodelovali, so zahtevali povratne povezave iz predstavitvenih strani sejmov.
V relativno kratkem času so zgradili dobro prepoznavnost blagovne znamke SIMARINE.

Rezultat

Nad našimi rezultati so bili zelo presenečeni. Pozicije besednih zvez, za katere smo izvajali optimizacijo, so se iz meseca v mesec izboljševale. Prav tako so se slike izdelka, ki smo ga optimizirali  začele pojavljati višje in višje v iskalniku Google.

Pozicije spletne strani v iskalniku Google

Slika njihovega izdelka pa se je zavihtela celo na prvo mesto med 309 milijoni spletnih strani, ki ponujajo »battery monitor«.

Rezultati v številkah

0%
Povečanje obiska
0%
Povečanje prodaje
0%
Večji Facebook domet
Zaključek

V podjetju Simarine so verjeli v uspeh njihovega produkta. S pomočjo naših dolgoletnih izkušenj z optimizacijo, smo jim pomagali pri dvigu prepoznavnosti na spletu. Simarine je sedaj eno vodilnih svetovnih podjetij pri izdelavi baterijskih monitorjev. So prejemniki več svetovnih priznanj za obliko in inovativnost algortima za merjenje baterije.

Veseli smo, da smo del njihove zgodbe.