Bojan Košar
A-MB
Kreativne rešitve
S podjetjem Multimedijo sodelujemo že od vsega začetka. Za A-MB so nam v Multimediji pripravili prvo spletno stran in jo do danes še dvakrat posodobili. Nikoli nismo razmišljali, da bi nam posodobitve, ki so bile nujne, tako zaradi razvoja in sprememb v A-MB, predvsem pa tudi razvoja spletnih orodij, pripravil kdorkoli drug. Kreativne rešitve g. Milana in sodelavcev, razumevanje naših potreb in njihovi napotki, kaj sodobni potrošnik pričakuje od spleta, je le nekaj razlogov, zakaj smo z njihovimi rešitvami zadovoljni že toliko časa in upamo na dobro sodelovanje tudi v prihodnosti, kolektivu Multimedije in g. Milanu pa želimo še naprej veliko poslovnih uspehov.

NOVA, ODZIVNA SPLETNA STRAN A-MB d.o.o.

Spletna tehnologija napreduje s svetlobno hitrostjo. Prenova spletne strani pomeni lažjo uporabo za mobilne uporabnike, hitrejše delovanje in preglednejši prikaz vsebin in slik.

O podjetju

Kot pooblaščeni serviser gospodarskih in dostavnih vozil Mercedes-Benz (Maribor), MAN (Maribor in Celje) in Schwarzmüller, razpolagajo z računalniško diagnostičnimi napravami, potrebnim specialnim orodjem ter računalniško delovno postajo s popolnim katalogom nadomestnih delov in normiranimi operacijami za odpravo odkritih napak. V trgovini z nadomestnimi deli in opremo voznikom gospodarskih vozil zagotavljajo popolno ponudbo nadomestnih delov – originalnih in originalom enakovrednih! V prodajni paleti so zastopani največji proizvajalci komponent za tovorna vozila in to tisti, ki so hkrati dobavitelji tudi proizvajalcem vozil.
Tehnične preglede opravljajo na dveh sodobno opremljenih testnih stezah za vsa vozila, za katera je tehnični pregled potreben: Osebna vozila in kombinirana vozila,  tovorna in priklopna vozila ter avtobuse, delovna vozila, traktorje, traktorska priklopna vozila, motorna kolesa in kolesa z motorjem.
Nudijo vam veliko izbiro letnih, zimskih in celoletnih pnevmatik za osebna in tovorna vozila.

Cilj

Njihova spletna stran je bila zastarela, izdelana je bila pred desteimi leti. Stran je sicer omogočala samostojno urejanje strani vendar je bila administracija strani nelogična in nepregledna, zaradi tega je bilo urejanje komplicirano. Pregled spletne strani na mobilnem telefonu je pokazal, da le ta ni prilagojena prikazu pametnim telefonom in napravam.

Izdelava spletne strani

Njihova spletna stran je bila zastarela, izdelana je bila pred desetimi leti. Administracija je sicer omogočala samostojno urejanje spletne strani vendar je bila administracija strani nelogična in nepregledna, zaradi tega je bilo urejanje komplicirano. Pregled spletne strani na mobilnem telefonu je pokazal, da le ta ni prilagojena prikazu pametnim telefonom in napravam.

Njihovi uporabniki spletnih storitev so ljudje, ki potrebujejo servis gospodarskih vozil ali tehnični pregled. Odločili smo se za minimalistično spletno obliko z večjimi tekstovnimi in grafičnimi poudarki. Obliko spletne strani smo predstavili uporabniku in jo po njihovih željah še nekoliko prilagodili.

Stara stran

Nova stran

Rezultat

Preglednost in enostavnost sta glavni odliki nove strani. Grafična podoba strani sledi njihovim smernicam. Uporabniki na strani najdejo veliko koristnih stvari in akcijskih ponudb. Google analytics statistika kaže, da so uporabniki zadovoljnejši, saj se je čas prebit na njihovi strani povečal za 27%.

Zaključek

Novo spletno stran smo naredili enostavno za uporabo. Obiskovalec takoj najde informacije, ki jih potrebuje. Na prvi strani so s kratkimi opisi in slikami  poudarjene njihove glavne storitve. Na dnu strani na enostaven način objavljajo novice in letake. Za vsako od glavnih dejavnosti smo izdelali še podstran s preglednimi opisi in z vsemi potrebnimi informacijami.
Nova spletna stran je prilagojena pametnim napravam in telefonom, saj le ti predstavljajo že več kot 50% spletnih obiskovalcev.