Goga Viher
POROČNA AGENCIJA GOGA
Drastično povečanje prometa v agenciji in v spletni trgovini
V poročni agenciji nenehno širimo naše dejavnosti. Potrebovala sem zanesljivega poslovnega partnerja, ki bo znal prisluhniti mojim željam in jih tudi uresničiti. Ker ravno nisem "doma" v teh spletnih zadevah sem bila na začetku sodelovanja s podjetjem Multimedija malo skeptična. S pričetkom sodelovanja pa so pridobili moje zaupanje. Na zelo enostaven način mi znajo razložiti stvari ter poskrbeti, da je vse tudi narejeno tako kot treba, pa tudi predragi niso. Ker vodim evidenco svojih strank jih lahko pohvalim še za nekaj, namreč z visokimi pozicijami v iskalnikih imam več kot 70% povečanje prometa. Upam da bomo še dolga leta uspešno sodelovali.

SPLETNA STRAN IN TRGOVINA ZA POROČNO AGENCIJO GOGA

V agenciji se zavedajo, kako pomembna je prisotnost na spletu. Nenehna širitev dejavnosti pomeni tudi dopolnjevanje spletne strani. Vse skupaj je metanje denarja skozi okno, če jih bodoči pari ne najdejo v spletnih iskalnikih. Prva mesta v iskalnikih so drastično povečala promet, tako v agenciji kot v spletni trgovini.

O podjetju

V poročnem salonu poročne agencijie Goga iz Maribora ponujajo veliko izbiro poročnih oblek,  poročnega nakita, modne dodatke, poročne čevlje… Poroko v celoti ali deloma organizirajo in tudi vodijo. V salonu boste lahko poizkusili tudi maturantske obleke vrhunskih blagovnih znamk Favianna in Pronovias.

Izdelava nove spletne strani

Ciljni uporabniki njihvih izdelkov in storitev so pari, ki se želijo poročiti. Pari pričnejo aktivnosti za poroko takoj po novem letu, prva aktivnost je ponavadi iskanje poročnih oblek in pomerjanje.
Nova spletna stran ponuja enostavno iskanje primernih poročnih oblek. V poročni agenciji ponujajo tudi načrtovanje porok, zato je predstavitev oblek namenjena vzpostavitvi osebenga kontakta. Na osebnem nivoju je predstavitev načrtovanja porok enostavnejša. Njihova glavna prednost je ta, da imajo vse na enem mestu in da so si od leta 2002 nabrali ogromno izkušenj. Ta dejstva smo uspešno izkoristili na njihovi novi spletni strani.

PREJ

POTEM

Primerjava razmerja med obiski na strani in vzpostavitvijo kontakta

Stara spletna stran, leto 2010 Nova spletna stran, leto 2014
Obisk: 7.281 obiskovalcev Obisk: 13.233 obiskovalcev
Vzpostavljeni kontakti: 125 vzpostavljeni kontakti: 502
Razmerje ogled/kontakt: 1,7% Razmerje ogled/kontakt: 3,8%

Iz tabele je razvidno, da se je po vzpostavitvi nove spletne strani ne le povečal obisk ampak se je tudi povečalo razmerje uporabnikov, ki po ogledu strani vzpostavijo stik z agencijo.

Izdelava nove spletne trgovine

V novi trgovini smo upoštevali vsebinske in grafične spremembe, ki so pripomogli k lažjemu nakupu in preglednejšemu brskanju. V trgovini smo uporabili iskanje izdelkov po barvah, ki je zelo pomembno pri načrtovanju poroke. Hkrati smo omogočili nakup personaliziranih vabil, kjer lahko uporabniku sami vnesejo vsebino vabila in si naredijo predogled.

PREJ

POTEM

Združitev spletne strani in spletne trgovine

Zaradi boljše preglednosti in lažjega iskanja smo spletno stran in trgovino združili v eno spletno mesto. Tako lahko sedaj uporabniki brskajo med njihovimi storitvami in hkrati naročajo izdelke.

Zgodovina pozicij v spletnem iskalniku Google.si

V letu 2015 so se odločili za SEO optimizacijo spletne strani. Upoštevali smo njihove želje in skupaj poiskali najpomembnejše besedne zveze, ki jim bodo prinesle največ obiska. V obdobju enega leta se je njihova spletna stran pričela pojavljati na prvih mestih.

Optimizacija

Povečanje povprečnega mesečnega obiska

Uporabniki spleta najraje klikajo strani, ki so visoko uvrščene v iskalniku. Prve 3 pozicije poberejo več kot 80% prometa. To se je poznalo tudi v Poročni agenciji GOGA, saj so z našo pomočjo zasedli top pozicije in povečali spletni obisk za 40%.

Zaključek

S pomočjo prilagoditve spletne strani in trgovine njihovim uporabnikom, bodočim poročnim parom, smo dosegli večjo konverzijo med obiski in kontakti. Povečanje svetovanja na osebnem nivoju je bil tudi njihov glavni cilj. Z optimizacijo smo dodali še piko na i, zgodba je bila uspešno zaključena.

Veseli smo, da smo del njihove zgodbe.