OPTIMIZACIJA TRGOVINE ZA PRVA MESTA, BIROSTORE

Podjetje Birostore je zastopnik za največje blagovne znamke na področju izdelave in prodaje kartuš in tonerjev za tiskalnike. Njihova želja je bila, da se zavihtijo na prva mesta v iskalnikih in s tem povečajo prepoznavnost ter prodajo.

O Podjetju

Economic Commerce d.o.o. je trgovsko podjetje, katerega primarna dejavnost je distribucija in prodaja potrošnega materiala, rezervnih delov in opreme biro tehnične branže že od leta 1990. Družba že več kot dve desetletji oskrbuje servise s potrebnim materialom in opremo.
Specializirana internetna trgovina www.Birostore.com je namenjena podjetjem in drugim porabnikom kot enostavna, hitra in ugodna možnost nakupa pisarniških potrebščin, tonerjev in opreme.
Skupaj s servisno partnersko mrežo po celotni državi strankam nudijo ugodne rešitve najema in prodaje biro opreme.

Zastarela spletna trgovina in slabe pozicije v iskalnikih so jih pripeljale do našega podjetja. Pri pregledu trgovine smo ugotovili, da je le ta nepregledna in da ni primerna za pametne naprave. Naročanje izdelkov je bilo komplicirano, zato so njihovi uporabniki raje naročila izvajali preko telefona.
V iskalnikih smo jih iskali pod pisarniško pohištvo, tonerji, črnila, kartuše… Žal neuspešno, najvišje so se nahajali na 56. mestu z besedo pisarniško pohištvo.
Po celoviti analizi spletne trgovine in pozicij v iskalnikih smo zavihali rokave in pričeli z delom.

Predelava spletne trgovine

Glavni problem njihove trgovine je bilo zamudno iskanje tonerjev in kartuš. Izdelali smo jim napreden iskalnik ki na intuitiven pomaga uporabniku do željenih izdelkov. Glavne kategorije izdelkov smo združili v Tonerje in Pisarniški material.
Nato smo se lotili grafične prenove trgovine. Prilagodili smo jo telefonom in tablica, popestrili prvo stran in prilagodili barve.

Optimizacija trgovine Birostore

Poiskali smo besedne zveze, s katerimi bodo uporabniki iskali njihove izdelke. Po analizi mesečnih iskanj v Sloveniji smo se odločili za 3: pisarniški material, tonerji in kartuše. Pričeli smo graditi spletno blagovno znamko Birostore, sodelovali na forumih, objavljali strokovne članke in videoposnetke, se vključevali v socialna omrežja… Po nekaj mesecih so bili plodovi našega trdega dela že dobro vidni.

Rezultati

Pozicije besednih zvez

Optimizacija

Zaključek

Spletne trgovine rastejo kot gobe po dežju. Da bi lahko izstopali od konkurenčnih podjetij moramo razpolagati z dobrim produktom ter dobro spletno predstavitvijo. Enostavna navigacija, všečna stran, vzpodbujanje k nakupu in enostaven nakup so glavne prednosti naših spletnih prodajaln. S pomočjo optimizacije smo dosegli povečanje obiska, zaradi nove trgovine in lažjega nakupovanja pa povečanje konverzije med obiski in nakupi.
Zadovoljna stranka je naše glavno merilo