BOJAN KLARIČ
SAR
Absolutno presegli naša pričakovanja
V podjetju SAR avtomatizacija smo del poslovanja nadzirali in vodili s pomočjo excel tabel lastne izdelave. Zaradi varnosti, dostopnosti in enostavnejše uporabe smo iskali partnerja, ki bi bil voljan prisluhniti našim željam in sposoben zaznati naše potrebe, ki jih v večini niti sami nismo znali natančno definirati. Milan in Aljoša sta potrpežljivo poslušala naše zahteve in želje, končni izdelek pa je naša pričakovanja absolutno presegel.

UNIKATNI SPLETNI PROGRAM ZA PODJETJE SAR D.O.O

V podjetju so si sami izdelali excel datoteke, ki so jih uporabljali za različne namene (evidenca ur, evidenca zaposlenih, vodenje gradbišč, potni nalogi…). Zaradi prednosti, ki jih omogočajo spletni programi, so se odločili za izdelavo unikatne aplikacije.

O podjetju

Podjetje SAR Avtomatizacija d.o.o. je hčerinsko podjetje nemškega podjetja SAR Elektronic GmbH ter ustanovljeno z namenom prenosa visoke tehnologije na slovensko tržišče. Naši strokovnjaki imajo večletne izkušnje pri reševanju tehnološko najzahtevnejših problemov iz različnih industrijskih vej. Že več let pred ustanovitvijo slovenskega hčerinskega podjetja v letu 2004 so zaposleni podjetja SAR Avtomatizacija d.o.o. sodelovali pri projektih matičnega podjetja po vsem svetu. Znanje in izkušnje, pridobljene na ta način, uspešno apliciramo na aktualne projekte. Matično podjetje s podružnicami v Nemčiji, ZDA, Južnoafriški republiki, Švici, Veliki Britaniji, Avstriji in Sloveniji zaposluje več kot 400 ljudi.

Izdelava programske rešitve po meri

Tehnologija
Za izdelavo aplikacije smo uporabili najbolj razširjen programski jezik PHP, vse podatke pa zapisujemo v MySQL baze. Izdelava aplikacije je trajala dobrega pol leta.

Nadzorna plošča
Na nadzorni plošči se nahajajo dnevni podatki o gradbiščih, prisotnosti zaposlenih na gradbišču, lokaciji vozil, lokaciji prenočišč… S pomočjo večjega monitorja postavljenega v lobiju imajo vodje projektov v vsakem trenutku jasen pregled nad stanjem v podjetju.

Evidenca zaposelnih
Evidenca zaposlenih omogoča poplen pregled nad vsemi zaposelnimi v podjetju. V tem modulu shranjujemo vse pogodbe o zaposlitvi, vodimo evidenco nad zavarovanji, urejamo delovna mesta, vodimo evidenco ipitov in potrdil ter urejamo kooperant ein njihove zaposlene.

Delovni nalogi
Je najpomembnejši od vseh modulov. Tukaj se na enostaven način vnašajo in urejajo naročniki,  delovni nalogi, lokacije prenočišč in gradbišč ter naročniki.

Vodenje ur
Uporabnik na enostaven način vodi ure. Sistem avtomatsko izračuna efektivne ure za posameznika, po skupinah, po mesecih… Ur ni treba ročno vnašati ampak se lahko uporablja funkcija copy/paste.

Izdaja računov
Iz vseh podatkov, ki jih vodi aplikacije lahko na enostaven način izdajamo račune ter vodimo njihovo evidenco. Računi se kreirajo v pdf datoteke in se shranjujejo na strežnik.

Statistika in arhiv
V aplikaciji vodimo statistiko po gradbiščih, zaposlenih, podjetjih, po mesecih… Vse podatke lahko tudi enostavno arhiviramo in jih kasneje po potrebi tudi prikličemo nazaj.

Zaključek

V podjetju so s pomočjo naše programske rešitve za urejanje in vodenje gradbišč prihranili na času in denarju. Imajo odličen pregled nad stanjem gradbišč in zaposlenimi. Dostop do aplikacije je omogočen od kjerkoli, saj se le ta nahaja v “oblaku”.

Veseli smo, da smo del njihove zgodbe.

5/5 - (1 vote)