TRGOVINA IN SEO, FIDIMED

Pred izdelavo spletne trgovine smo natančno preučili njihovo dejavnost, konkurenco, pogosto iskane besede ter ciljno publiko. Temu primerno smo prilagodili vsebine in strukturo nove spletne trgovine.

O podjetju

Blagovna znamka Fidimed predstavlja na slovenskem tržišču že vrsto let pojem kakovosti. Vse od leta 1994 ostaja Fidimed vodilna blagovna znamka na področju zdravil naravnega izvora in prehranskih dopolnil ter se ponaša s tisočimi zadovoljnimi uporabniki.Podatki neodvisnih raziskav2 kažejo, da je Fidimedove izdelke preizkusila že četrtina Slovencev, kar 98 % vprašanih pa je bilo z našimi izdelki zadovoljnih ali zelo zadovoljnih.
Večina receptur je plod znanja in izkušenj njihovih strokovnjakov. Upoštevajo tako sveže izsledke medicinske stroke kot potrebe in želje uporabnikov. Nekateri izdelki, ki jih odlikujeta dolgoletna preverjena odličnost in vodilni položaj med sorodnimi pripravki na svetovnem trgu, pa so plod sodelovanja z uglednimi farmacevtskimi hišami iz tujine, kot so Salus Haus, prvi dobitnik evropskega certifikata za ekološko proizvodnjo, Schaper & Brümmer in drugi.

V podjetju so se odločili za izdelavo nove spletne trgovine. Zaradi dobre prepoznavnosti v iskalnikih je bilo potrebno novo trgovino prilagoditi tako, da se ob zamenjavi trgovine ne bi izgubile dosedanje pozicije. Hkrati so želeli izboljšavo pozicij za pomembne ključne besede in predlog novih primernih besed za optimizacijo.

Kako preprečiti »Tsunami« ob zagonu novega spletnega mesta

Ob izgradnji nove spletne strani ali trgovine so uporabniki pogosto razočarani nad dejstvom, da se pozicije spletnega mesta »izgubijo«, kot da so doživele Tsunami. To se zgodi zaradi narave delovanja sikalnikov in njihovih algoritmov, ki zabeležijo vse povezave ter vsebine podstrani. Novo spletno mesto uporablja nove povezave kar zmede Google, rezultat je upad pozicij. Tega dejstva se pri nas zavedamo, zato poskrbimo, da se našim poslovnim partnerjem to ne zgodi.
Ob zamenjavi trgovine se je zgodil rahel upad pozicij. Le te so se postavile na svoja mesta oziroma celo višje, že v nekaj tednih. Ta rahel potres je neizogiben in ni nič v primerjavi s »Tsunamijem«, ki bi se lahko zgodil.

Optimizacija trgovine

S pomočjo več sofisticiranih programov smo izdelali algoritem, ki je upošteval iskalne navade njihovih uporabnikov. Ob upoštevanju najpomembnejših faktorjev (spol, starost, sezonske bolezni..) smo se skupaj z njimi odločili za nove besedne zveze, ki bodo prinašale največ kvalitetnega prometa.

Optimizacija

Zaključek

Pomemben faktor pri izdelavi spletnih strani in trgovin je preučitev dejavnosti, konkurence in iskanih ključnih besed. S tako usmerjenim spletnim projektom pridobimo temelje dobre prepoznavnosti blagovne znamke na spletu  in dolgoročne visoke pozicije v iskalnikih. Dolgoročna optimizacija je plod načrtnega in konstantnega dela, saj se na spletu dnevno pojavljajo nove strani.

5/5 - (1 vote)