OBNOVA SPLETNE TRGOVINE V PODJETJU THS

Spletna trgovina je namenjena bolj informiranju kot nakupu. V trgovini so predstavljeni produkti, ki niso namenjeni direktni spletni prodaji ampak animiranju kupcev. Zaradi odlične predstavitve izdelkov se veliko kupcev odloči za fizični obisk trgovine, ki se nahaja v Mariboru.

O podjetju

THS je podjetje, ki se ukvarja s prodajo vodovodne in plinske instalacije, centralne kurjave ter sanitarne keramike. Velik poudarek dajejo področju alternativnih virov (toplotne črpalke, kamini, plinski kotli, ogrevalni sistemi na trda goriva, solarni sistemi, prezračevalni sistemi, itd).

S svojo dejavnostjo so pričeli delovati v najemnih prostorih, Frankolovska ulica 3, Maribor. Zaradi velike prostorske stiske so se leta 1997 preselili v lastniške prostore na Teznu, Ulica Heroja Nandeta 37. Tudi tukaj so po nekaj letih poslovanja ugotovili, da bi bilo dobro, da razširijo tako trgovinski kot skladiščni del, zato so se odločili za gradnjo novega objekta v neposredni bližini, v katerega so se selili leta 2002.

Njihovi kupci so veleprodajne in tudi maloprodajne stranke iz celotne Slovenije. Poslovanje zdobavitelji poteka prav tako na področju celotne Slovenije ter izven naših meja. Z leti so postali tudi uvozniki znanih evropskih proizvajalcev: (Radson, Viega, Ferroli, Rehau, Rotex, Hakr, Jotul, Scandigue, IDM, Oventrop, Odorfer, Atusa, Wika, Nmc, Arco, Robert Bosch, Alca Plast, Kratki, Wieland in mnogi drugi).

Vas zanima koliko vas bo stala spletna trgovina?

Izdelava nove spletne trgovine

Želje uporabnika
Zaradi vse večje popularnosti spletnih trgovin so se v podjetju odločili, da bodo svoje izdelke predstavili na spletu. Na začetku so imeli pomisleke, da se zaradi specifike njihovih prodajnih izdelkov le ti ne bodo prodajali na spletu. V ta namen smo naredili podrobno raziskavo z različnimi sofisticiranimi programi.  Rezultati raziskave so pokazali, da so ti izdelki zelo iskani, prav tako so zelo pomembne prve informacije, ki jih dobi spletni uporabnik. Že zaradi tega dejstva je pomembno predstaviti vse izdelke na spletu, dodatne informacije pa lahko uporabniki pridobijo na sedežu podjetja, kjer jim pomagajo strokovnjaki.
Torej spletna trgovina za podjetja nima samo namena direktna prodaje ampak tudi vzpodbujanja bodočih kupcev k navezovanja stikov s podjetjem.

Nova trgovina

Izdelava trgovine:
Pred izdelavo smo preverili konkurenčne trgovine v Sloveniji in v svetu. Poiskali smo dobre in slabe strani ter prilagodili vse skupaj slovenskemu trgu. Zamislili smo si enostavno obliko in poudarek na izdelkih, ne na designu. Vse potrebne informacije smo postavili na vidna in dostopna mesta.
Izdelke smo logični razdelili po prodajnem programu.  Vse zanimive storitve in izdelke smo izpostavili, hkrati pa obiskovalca skozi nagovarjamo h klicu na sedež podjetja.

Zaključek

Za nami je še ena uspešno postavljena spletna trgovina. Na podlagi analize trga smo trgovino prilagodili tako, da je privabljala kupce, ki so nato iskali dodatne informacije pri strokovnjakih v podjetju. Torej namen spletne trgovine je bil dosežen, pripeljati morebitne kupce do njih.