BAZA PODATKOV KOVINSKO-PREDELOVALNE INDUSTRIJE

V poplavi različnih strani, trgovin in portalov je smiselno imeti “vse na enem mestu”.  Podjetja iz kovinskopredelovalne industrije lahko predstavijo svoje izdelke in storitve, ali pa najdejo poslovnega partnerja. Baza se nenehno širi saj želijo biti v podjetju največji portal kovinskopredelovalne industrije v Sloveniji.

O podjetju

Portal metalindustry.info je baza podatkov kovinskopredelovalne industrije, livarstva, orodjarstva, kovaštva in metalurgije, kjer so predstavljena podjetja, ki se ukvarjajo z izdelavo, obdelavo, predelavo kovinskih polizdelkov in izdelkov, prodajo kovin ter storitev.

PORTAL NA ENEM MESTU ZDRUŽUJE:

  • Iskalnik, kjer iščete po kriterijih: vse, podjetja, izdelki, stroji in oprema ali storitve. Iskanje je vedno v množini (npr. vijaki, stiskalnice za upogibanje ali ravnanje).
  • Objave prostih delovnih mest.
  • Poslovne priložnosti: ponudbe in povpraševanja (velja za storitve).
  • Splošne oznake jekel, neželeznih kovin, njihovih zlitin ter litin.
  • Kazalo klasifikacij: ponovna predstavitev PODJETIJ, vseh polizdelkov, izdelkov, strojev in storitev s kategorijami in podkategorijami.

Portal je enostaven vodič po izdelkih kovinskopredelovalne industrije od osnovnih strojnih elementov do najzahtevnejših izdelkov in strojev in ni namenjen malim oglasom za prodajo ali nakup le-teh.

CILJ

V podjetju so želeli združiti celotno bazo kovinskopredelovalne industrije v Sloveniji in kasneje še v Evropi.. Portal mora biti enostaven za uporabo, tako na uporabniškem kot na administracijskem nivoju. Lastniki računov podjetij morajo sami upravljati s svojimi podatki, dodajati in urejati izdelke, storitve, poslovne enote, prosta delovna mesta….

PREDSTAVITEV PORTALA

Portal omogoča brezplačen vpis podjetij v bazo kovinskopredelovalne industrije. Podjetje lahko vpiše vse izdelke, stroje, opremo in storitve ki jih ponuja. Vsa podjetja imajo moožnost osnovne in poslovne verzije predstavitve, ki se med seboj razlikujeta v dodatnih možnostih.

V oddelku poslovne priložnosti lahko podjetja ponujajo ali iščejo svoje poslovne storitve oziroma izdelke po sistemu ponudba-povpraševanje.

Napredni iskalnik omogoča iskanje v bazi podatkov po podjetjih, strojih, opremi in storitvah. Iskanje je urejeno po standardnih klasifikacijah, ki se uporabljajo v kovinskopredelovalni industriji.

Zaključek

Razvoj portala je zaradi zahtevnosti trajal dobro leto dni. V začetku smo ga postavili v testno fazo, kjer ga je lastnik lahko nemoteno testiral. Po manjših popravkih smo ga lansirali 01.07.2019.  V kovinskopredelovalni industriji je bila že dlje časa potreba po takšnem portalu, zato je bil odziv podjetij odličen.  Kratkem času se je zgradila odlična baza podatkov za lažje povezovanje podjetij iz te branže.