Primož Širnik
Pnevmatik center Širnik
Zadovoljni z storitvami in hitro odzivnostjo
V našem podjetju smo se odločili za prenovo spletne trgovine z gumami. S podjetjem Multimedija smo imeli nekaj uvodnih sestankov na katerih so nam predstavili veliko zanimivih rešitevin podali koristne nasvete. Sama prenova je potekala skoraj brez zapletov. Najbolj skeptični smo bili zaradi B2B povezave s partnerji ter ažuriranja velike zalog gum. Naša skrb je bila zaman, v Multimediji so vse skupaj rešili elegantno, gume se dnevno nalagajo in ažurirajo v spletno trgovino. Prihranili smo veliko časa, saj nam sedaj vse deluje avtomatsko. Fantje so zelo ažurni, ko je treba kaj spremeniti in dopolniti je to narejeno kot bi mignil. Vse pohvale ekipi...

IZDELAVA SPLETNE TRGOVINE ZA PRODAJO GUM ŠIRNIK

Nakupovanje gum se seli na splet. Več kot 80% uporabnikov kupuje gume preko spletnih trgovin. Izdelana spletna trgovina je plod večmesečnega razvoja in prilagoditev potrebam podjetij, ki se ukvarjajo s prodajo gum na spletu.

O podjetju

Pnevmatik center Širnik je družinsko podjetje, ki je leta 1989 odprlo vulkanizersko delavnico in avtopralnico. Nadaljujejo družinsko podjetniško tradicijo, ki sega v leto 1936. Kmalu so razširili dejavnost na trgovino, servis in gostinstvo. Bili so prvi, ki so se priključili verigi hitrih servisov VULCO, ki zagotavljajo hitro in vrhunsko opravljene storitve ter široko ponudbo izdelkov za vaš avto. Zaposlujejo 12 delavcev in so specializirani za vzdrževanje vozil in prodajo široke palete avtomobilskih, motorskih, traktorskih in tovornih pnevmatik.

Cilj

Spletna trgovina je bila zaradi pomanjkanja vzdrževanja in posodabljanja zastarela, počasna in okorna. Ogled trgovine preko pametnih naprav ni bil mogoč.
Njihova želja je bila moderna spletna trgovina z enostavnim iskalnikom gum. Nakup v trgovini mora biti enostaven in pregleden. Želeli so se povezati z glavnimi dobavitelji gum in njihove izdelke ponuditi v svoji spletni trgovini. Zaradi pomanjkanja časa mora nova trgovina delovati karseda avtomatsko, ročni vnos lastnih moto-gum pa bi želeli izvajati s pomočjo excel datotek.

Izdelava spletne trgovine za prodajo gum

Oblikovalec je pripravil grafično podobo spletne trgovine, ki smo ga obdelali skupaj z naročnikom. Upoštevali smo njihove želje, najnovejše spletne trende, prav tako pa smo dodobra preverili njihova konkurenčna podjetja. Osnutek smo nekoliko popravili in prilagodili, nato smo pričeli z delom.

Prej

Potem

Napredni iskalnik gum

Najpomembnejši element spletne trgovine je iskalnik, ki na enostaven način omogoča uporabnikom iskanje gum.

B2B modul za spletno trgovino
Ta modul omogoča njihovim poslovnim partnerjem enostavno prijavo v sistem in naročanje večjega števila gum. Ob prijavi se poslovnemu partnerju prikažejo cene in popusti, ki mu jih določi lastnik spletne trgovine. Popusti se lahko določajo na kategorije izdelkov, na količino naročenih izdelkov oziroma na posamezen izdelek.

Povezava spletne trgovine z dobaviteljom gum

Za penvmatik center Širnik smo izdelali spletno trgovino, ki sinhronizira podatke z njihovimi dobavitelji. Sinhronizacija poteka vsako uro, tako da vsi podatki v spletni trgovini z gumami ažurni. V eni sinhronizaciji se osvežijo podatki za preko 50.000 pnevmatik.

Dinamično računanje cen

Za vsakega dobavitelja in proizvajalca lahko uporabnik nastavi svoje popuste oziroma marže. Ti popusti se dinamično izračunjo ob sinhronizaciji podatkov.

Rezultat

Nova spletna trgovina omogoča enostavno iskanje in nakup gum.  Trgovina je pregledna, uporablja napredne filtre za selekcijo rezultatov. Uporabniška izkušnja je odlična, zato se tudi uporabniki raje odločajo za nakup.
Najpomembnejša pridobitev pa je prihranek na času. V prejšnji trgovini je naročnik ročno vstaljal izdelke, nekatere izdelke tudi avtomatsko preko kompliciranega vmesnika, ki je zahteval veliko porabljenega časa. Vsa dela, ki so prej potekala ročno so sedaj narejena avtomatsko. Prihranek na času je velik, investicija v sistem avtomatskega osveževanja izdelkov in zalog se je poplačala že v nekaj mesecih. V pridobljenem času se lahko sedaj naročnik posveti svoji dejavnost ter drugim pomembnim opravilom.

Zaključek

Zadovoljstvo naročnika zaradi povečanja prodaje je tudi naše zadovoljstvo. S skupnim sodelovanjem smo uspeli izdelati uporabnikom prijazen portal z veliko ponudbo avto in moto gum.