Kvalitetne spletne trgovine s predstavitvijo produktov in različnimi orodji spremenijo obiskovalce v kupce. Obiskovalci spletnih strani so kot potrošniki zelo skeptični, zato objavljamo nekaj nasvetov kako pri obiskovalcih dvigniti nivo zaupanja, da bodo le ti postali zadovoljni kupci.

Kako nadomestiti osebni stik? Z dvigom kvalitete in hitrosti internetnih povezav se je povečalo tudi število “naprednih” orodji, ki omogočajo integracijo podpore uporabnikom v živo. S tem uporabnikom ponudimo t.i. človeški element. Ponudite pomoč v živo in omogočite obiskovalcu da ste mu na voljo tudi na osebnem nivoju. Hkrati boste povečali prodajo drugih sorodnih izdelkov.

Poudarite kvaliteto izdelkov

Obiskovalca morate na hiter in enostaven način prepričati o produktu. Najlažje je če uporabite statistične podatke v smislu: »UV sterelizator zobne ščetke uniči 99,9 % bakterij.« Tako boste pri obiskovalcu vzbudili zanimanje po izdelku in bo pripravljen prebrati še več o izdelku. Odlično se obnesejo tudi grafični prikazi (grafi).

Jamčite za nakup z garancijo vračila kupnine

Večina spletnih kupcev je pri nakupu preko spleta strah, da bodo izgubili denar. Dodatni faktor je občutek, da hazardirajo oziroma se poigravajo s svojim denarjem, če kupijo posamezen izdelek za katerega niso prepričani kako izgleda v realnosti (kvaliteta izdelave, velikost, teža…). Ponudite 100-odstotno garancijo za vračilo kupnine.

Kvalitetno se predstavite obiskovalcem

V spremljajočih straneh (kontakt, o nas, o podjetju…) se kvalitetno predstavite. Izpostavite kontaktne podatke, slike in kontakte odgovornih oseb za posamezna področja (pomoč pri spletni prodaji, tajništvo, odprava, skladišče, lokacijo podjetja). S kvalitetno predstavitvijo ekipe in podjetja bodo obiskovalci lažje zaupali v vas in vašo spletno trgovino.

Mnenja zadovoljnih kupcev

Mnenja zadovoljnih kupcev so izraz navidezno nepristranskih kupcev, ki bodo doprinesla k zaupanju v sam izdelek ter posledično povečala prodajo izdelka.

Pogosta vprašanja in odgovori – FAQ

Da bo obiskovalec zares postal kupec mora dobiti odgovore na vsa njegova vprašanja. Če obiskovalec na spletni strani ne bo našel vseh potrebnih informacij, bo podvomil v kvaliteto izdelka, ponudbe ali celo skeptično posumil na kakšno prevaro. Vključite rubriko FAQ v svojo spletno trgovino in v njej odgovarjajte na vprašanja obiskovalcev/kupcev.

Video vsebine

Obiskovalci spletnih strani ne marajo brati dolgih tekstov o izdelkih, na katere slučajno naletijo ob brskanju po vaši spletni trgovini. Da boste vzbudili zanimanje izkoristite možnost integracije video vsebin pri predstavitvi izdelkov.

Oblikovanje spletne trgovine

Zagotovo poznate rek “vsake oči imajo svojega malarja”, vendar se kljub temu obiskovalci raje zadržujejo na profesionalno oblikovanih spletnih trgovin kot tistih manj dovršenih. Profesionalno oblikovana spletna trgovina v veliki meri prispeva k temu, da kupci dobijo pravi občutek o legitimnosti spletnega posla.

Bodite kritičen kupec

Analizirajte vašo spletno trgovino kot kritičen kupec. Je predstavitev izdelkov dovolj kvalitetna in enostavna? Prosite vašega prijatelja, ki ni iz vaše stroke naj pregleda vašo spletno trgovino? Ali je imel kakšna vprašanja? Dvome?