Ste podjetje, ki prodaja storitve ali izdelke? Si želite dobre spletne trgovine, ki bo pritegnila bodoče kupce? V tem članku vam bomo predstavili WooCommerce, gre torej za vtičnik WordPressa, ki je na voljo skupaj s svojimi razširitvami v obliki dodatnih funkcij. Ko vam izdelano spletno trgovino predamo boste s pomočjo vtičnika WooComemerce imeli popolni nadzor nad vašimi podatki in vsebinami, podprta pa je tudi mobilna uporaba.

Zakaj izbrati WooCommerce?

WooCommerce je svoj obstoj zaznamoval leta 2011 in od takrat je postal priljubljena platforma za izdelavo spletnih trgovin. Uspeh podjetja WooCommerce je v rokah močne ekipe razvijalcev, ki si nenehno prizadeva za izboljšanje. Glavni razlog za njegovo priljubljenost je odprtokodna in prilagodljiva narava, katero uporablja več kot 42% spletnih trgovin po svetu. Ta čarobni vtičnik vam bo omogočal prodajo fizičnih in digitalnih izdelkov, upravljanje pošiljanja in upravljanje zalog, varno plačevanje in še več. V nadaljevanju vam bomo opisali nekaj prednosti in slabosti uporabe vtičnika WooCommerce.

Prednosti WooCommerca

 • Enostavna uporaba in veliko možnosti
  WooCommerce je primeren tako za profesionalne uporabnike kot za začetnike. Njegova hitra in enostavna inštalacija vam bo olajšala nadaljno delo in poslovanje. Obstaja na tisoče tem za to platformo, po izbiri najprimernejše, lahko po vaših željah prilagodimo še ostale dele strani, kot je glava strani, noga, trgovina, nakup, itd. Vašo spletno trgovino lahko prilagodimo glede na vaše poslovne potrebe in povpraševanja vašega podjetja. Ni treba, da vaša trgovina izgleda kot druge. Za vašo trgovino lahko ustvarimo edinstven dizajn
 • Veliko prilagodljivosti
  Še ena največjih prednosti podjetja WooCommerce je njegova prilagodljivost – kot rokavice se prilagaja vsem vrstam spletnih trgovin, ne glede na njihovo tržno nišo ali njihove izdelke! Lastniki e-trgovine lahko s pomočjo WooCommerce vtičnika, dodajo neskončne sezname izdelkov v različne kategorije. Poleg tega lahko s pomočjo platforme WooCommerce prodajate fizične, virtualne in celo prenosljive izdelke. Ponuja možnost sprejemanja skoraj vseh vrst plačil. Poleg tega lahko z vtičnikom WooCommerce uporabljate tudi predloge in modele po meri za različne kategorije.

 • Poslovni videz
  WooCommerce je visoko organizirana platforma, ki vključuje občutek profesionalnosti. Zaradi razpoložljivosti orodij in funkcionalnosti je videti pristno in pripravljeno za hitro uporabo. Od sledenja naročilom do preverjanja stanja dostave, kupci enostavno izvedejo vse potrebne operacije, brez dodatnega napora.

 • Varna uporaba
  Odlikuje ga odličen nakupovalni voziček – zavarovan in robusten. Redno se posodablja, da odstrani vse napake in težave. Tako vam s pomočjo vtičnika WooCommerce ni treba skrbeti za varnostna vprašanja nakupa in prodaje. Upamo si trditi, da je ena njegovih največjih prednosti ravno varnost. Platforma se zaradi rednega posodabljanja, pretežno ukvarja tudi s kibernetsko varnostjo. Kar pa zadeva varnosti plačil, je WooCommerce odlično dopolnjen z varnimi prehodi in e-denarnicami, kot so Stripe, PayPal, WePay ali Payza. Prav tako se vtičniki avtomatsko nadgrajujeo, tako, da vam ni potrebno skrbeti za zastarelost programov.

Slabosti WooCommerce spletne trgovine

 • Dodatni stroški za zahtevnejše spletne trgovine
  Razvijalec vtičnikov WooCommerce ima tudi nekaj vidnih slabosti. V prvi vrsti bi kupci morali razumeti, da to ni celoten sistem za upravljanje vsebin e-trgovine, temveč samo vtičnik WordPressa. Čeprav gre za odprtokodno in ugodno namestitveno platformo, morajo za določene funkcije uporabniki plačati še več. Vtičnik WooCommerce ponuja široko paleto plačljivih tem in funkcij e-trgovine. Čeprav so plačljivi, niso predragi ali težje dostopni. Ker razvojni stroški pri WooCommerceu niso previsoki, lahko nova in začetna podjetja s pomočjo tega brezhibnega vtičnika WordPress s našo pomočjo razvijejo svoja prva profesionalna spletna mesta za e-trgovino.
 • Počasnejše delovanje
  WooCommerce ima tisoč in eno možnost vtičnikov, ki pa na žalost včasih med seboj niso kompatibilni. Pred leti smo si težko predstavljali, da bo ena platforma imela vse te zmogljivosti, orodja in funkcije. Pa vendar ima to svoje slabosti, te pa manj izkušeni uporabniki ne opazijo. Namestitev prevečih vtičnikov in razširitev ponavadi upočasni hitrost prenosa in splošno zmogljivost, zaradi tega, ker hitro zasedejo veliko spomina. Zaradi zgoraj naštetega Woocommerce spletna trgovina ni primerna za trgovine, z večjim številom izdlkov (nad 100).

Na kratko, prednosti in slabosti vtičnika WooCommerce so v veliki meri odvisne od zahtev vašega podjetja. Za majhna podjetja in novo-ustanovljena podjetja je koristno, da začnejo sodelovati z WooCommerce, za velike spletne trgovine pa predlagamo nekoliko bolj dovršen, zahteven in profesionalen pristop.

5/5 - (1 vote)