Časi kopiranja listov na kopirnem stroju, utrujajočega vnašanja in prepisovanja podatkov so mimo. V današnji digitalni dobi je čas zelo pomemben, zato je prihranek časa pri elektronskem poslovanju zelo dragocen. S povezavo različnih programov lahko podatke enostavno prenašamo iz ene aplikacije v drugo. Na ta način lahko zaposlene prerazporedimo na koristnejše delovne naloge, računalniku pa pustimo, da dela to kaj najhitreje zna.

Cilj

Večkrat se nam pojavi potreba po izmenjavi podatkov v različnih programskih aplikacijah. S tem prihranimo na času, saj ni potrebe po dvojnem vnosu podatkov. Podali bomo 2 primera, v katerih smo uspešno povezali spletne trgovine z zunanjimi bazami podatkov.

Povezava spletne trgovine z minimax računovodskim programom

Lastnii spletne trgovine uporabljajo računovodski program MiniMax. V računovodskem programu ima vnešene  vse izdelke, (opisi, cene, zaloge, akcije). V namen povezave dspletne trgovine z Minimaxom smo Izdelali programsko aplikacijo, ki se poveže v Minimax in v spletni trgovini posodobi vse podatke.

Spletna trgovinami z gumami in povezave podatkov z dobavitelji

Cilj

Podjetja za prodajo gum so izkoristile prednosti sodobnih tehnologij in večino polovanja preselila na splet. V Sloveniji je že preko 50 spletnih trgovin za prodajo gum. Ker je veleprodjalcev gum veliko, je pomembno da so podatki kot so cena, zaloge itd… sveži.

Povezava spletne trgovine z dobaviteljom gum

Za penvmatik center Širnik smo izdelali spletno trgovino, ki sinhronizira podatke z njihovimi dobavitelji. Sinhronizacija poteka vsako uro, tako da vsi podatki v spletni trgovini z gumami ažurni. V eni sinhronizaciji se osvežijo podatki za preko 20.000 pnevmatik.

Dinamično računanje cen

Za vsakega dobavitelja in proizvajalca lahko uporabnik nastavi svoje popuste oziroma marže. Ti popusti se dinamično izračunjo ob sinhronizaciji podatkov.