Ali se zavedate na katere stvari morate biti pozorni pri vnosu izdelkov v spletno trgovino? Našteli vam bomo glavne dejavnike ki vplivajo na uspešno promocijo vaših izdelkov.

1. Slike izdelkov – V spletni trgovini je eden najpomembnejših dejavnikov promoviranja vaših produktov slika izdelka, zato da je vredno investirati denar in čas za popolne slike. Poglejte kaj delajo druga nepovezana podjetja z vašo dejavnostjo z njihovimi slikami, da dobite navdih in inspiracijo. Bodite prepričani, da se vaše slike ujemajo z vašo blagovno znamko.

2. Opis produktov – Opisovanje idelkov je lahko težavna stvar za pisanje, ljudem lahko podate premalo informacij ali pa veliko preveč opisa. Samo zato ker je vaš produkt ročno izdelan, edinstven, narejen po meri in čudovito dekoriran ne pomeni, da je treba povedati vse te podrobnosti naenkrat. Bodite jasni, bodite preprosti in ravno prav natančni, napišite točno to kar morajo ljudje vedeti.

3. Izstopajte –  Naredite nekaj drugačnega za promoviranje vaših izdelkov, recimo ustvarite krasno spletno revijo ali pa priročne mini kartice z različnimi produkti in podobno. Za navdih poglejte, kaj delajo druga podjetja za inspiracijo.

4. Bodite dosledni – Nič ne črni blagovne znamke bolj kot neprofesionalnost in nedoslednost. Neglede kako oglašujete svoje izdelke, preko spleta ali v tiskani obliki, morate to početi v stilu – privlačne slike, velikost slik, slogi pisav, velikost pisav, barva odzadja, dodatni elementi oblikovanja … vse to so dejavniki kjer bo doslednost poskrbela za vaš strokoven in profesionalen izgled.

5. Povejte zgodbo – Če lahko poveste prepričljivo zgodbo o vašem izdelku bo vaš posel vtisnjen v spomin in posledično bo več verjetnosti, da vas bodo ljudje oglaševali. Poskusite dodati vsaj kanjček  zgodbe vašim promocijskim materialom, pripravite ljudi do tega, da si zamislijo nakup in ljubijo vaše izdelke, pripravite jih do tega, da jih zanima odzadje važih produktov ali razlog zakaj počnete to kar počnete.