Kje ste na internetu? Kako vas bodo obiskovalci našli na spletu? 90% obiskovalcev si lahko zagotovite preko iskalnikov (najdi.si, google.com…), vendar ali vas bodo obiskovalci našli med milijoni spletnih strani ?

Od kod prihajajo obiskovalci?

Največ obiskovalcev (90%) spletnih strani vas bo obiskalo preko spletnih iskalnikov kot sta najdi.si in google.com. Obiskovalci vas bodo našli, če boste pravilno uvrščeni v iskalnikih. Če vaše podjetje prodaja zdravila, potem je pomembno, da bo vaša stran, ko bo uporabnik odtipkal v iskalno polje »zdravila«, prikazana čim višje. Rezultati raziskav namreč kažejo, da se 80% klikov na povezave zgodi na prvi strani med izpisanimi zadetki iskanja. Če vaše spletne strani ni med prvimi desetimi zadetki, je velika verjetnost, da bodo uporabniki vašo spletno stran spregledali.

80% uporabnikov obišče samo
prvo stran v iskalniku
90% slovenskih obiskovalcev
prihaja iz iskalnikov najdi.si in
google.com

Rešitev

Kaj narediti, da se bo vaša spletna stran uvrstila med top 10 pozicij v iskalniku. Rešitev je analiza in optimizacija spletnih strani. S pomočjo analize in optimizacije spletne strani zagotovimo, da bo spletna stran kar najvišje uvrščena v glavnih iskalnikih glede na ključne besede vezane na vašo dejavnost.

Analiza spletne strani

Analiza pomeni preučitev konkurenčnih podjetij, njihovo uvrstitev v iskalnikih ter določitev ključnih besed, torej besed, po katerih boste postali vidni v iskalnikih. Z optimizacijo pa dosežemo, da se koda spletne strani s posebnimi algoritmi prilagodi posameznim iskalnikom tako, da se stran za določeno besedno kombinacijo nahaja na prvi strani pomembnih iskalnikov.