Za uspešno postavitev spletne strani potrebujete 3 stvari

Veliko podjetij želi postaviti spletno stran pa ne vedo točno kaj vse potrebujejo za to in koliko jih bo vse skupaj stalo. Ni dovolj samo odkup spletne strani, potrebujete še gostovanje in domeno!

1. Izdelavo spletne strani >> 

Če želite svoje podjetje predstaviti na spletu seveda potrebujete izdelano spletno stran. Enostavna spletna stran je lahko narejena s pomočjo HTML tehnologije, v zadnjem času pa so popularne CMS spletne strani, v katerih lahko sami urejate vsebine, nalagate slike, pišete bloge, kreirate fotoalbume…

2. Gostovanje strani>>

Izdelana spletna stran mora nekje gostovati oziroma se mora nahajati na nekem računalniku, ki je priklopljen na internet. Nekateri ponudniki internetnih dostopov (AMIS, TELEMACH) ponujajo brezplačna gostovanja za spletne strani vendar so velikokrat takšna gostovanja neprimerna za poslovne uporabnike (ni ločenega VPS gostovanja, nevarnost okužbe z virusi preko drugih strani, ni varnostnih kopij…). Pri nas ponujamo samo najkvalitetnejše gostovanje, z ločenimi virtualnimi strežniki, z rednim varnostnim shranjevanjem strani in baz.

3. Delujočo domeno

Domena je ime strani. Ko bodo obiskovalci v brskalnik vpisali ime vaše domene, jih bo brskalnik preusmeril na vašo stran. Domeno je treba redno podaljševati, če boste na to pozabili vam jo lahko nekdo zakupi in takrat boste v velikih težavah.

Pogoj za delovanje strani so vse 3 stvari. Če samo ena od njih ne deluje spletna stran ne bo vidna.
Mogoče pa si boste lažje predstavljali vse skupaj tudi takole: Kaj potrebujete. če se želite vseliti v hišo?

Najprej potrebujete zemljišče (gostovanje) na katerem boste gradili hišo. Brez zemljišča hiše nimate kam postaviti, tako kot ne morete postaviti spletne strani. če nimate gostovanja.
Nato potrebujete seveda hišo (spletna stran). Hiša je lahko velika ali mala, kvalitetno narejena ali bolj enostavna, odvisna pač od vaših želja in potreb. Podobno je s spletno stranjo.
Ulica in hišna številka (domena). Kako boste prijateljem povedali kje živite? Z naslovom seveda, podobno kot za spletno stran javite naslov domene, da vas najdejo na spletu.

Torej samo izdelava spletnih strani ni dovolj. Izbrati boste morali tudi kvalitetnega ponudnika gostovanja. Kot dober gospodar pa boste morali skrbeti tudi za redno podaljševanje domene, da si ne povzročite nepotrebnih težav.

Lahko pa vse skupaj prepustite Multimediji in se posvetite vašemu delu. Tako kot ste vi strokovnjaki na vašem področju, tako tudi mi obvladamo naše področje.  Na ta način boste imeli najmanj skrbi in nepotrebnih stroškov, ki lahko nastanejo zaradi ukinitve domene, prenehanja gostovanja…

5/5 - (3 votes)