Vsi vemo, da je dobro oblikovana in izdelana spletna stran prava paša za oči in možgane. Spletna stran zajema pozornost uporabnikov, posreduje informacije in jih prepriča za nakup storitev. Spletna stran odraža tudi odnos, ki ga ima podjetje do svojih strank in ali so sposobni držati korak s časom. Predstavili vam bomo nekaj osnovnih korakov za izdelavo dobre spletne strani.

  1. Spletna stran naj bo enostavna. Spletna stran naj ne bi potrebovala preveč podrobnih informacij, saj s tem stranko zmedemo.
  2. Naj bo navigacija strani logična in vidna. Vsak podatek mora biti dosegljiv v najmanj treh korakih.
  3. Če potrebujete stranke, da se prijavijo za storitev, storite to kakor preprosto je le mogoče.
  4. Poskusite se osredotočiti na obiskovalca. Če ima vaše podjetje popuste na določenih izdelkih za določen čas, potem uporabite obliko in razporeditev spletne strani, da pritegnete uporabnikovo pozornost. Ne uporabljajte “pop-up” oken za posredovanje sporočila.
  5. Poskusite pisati vsebine na vaši spletni strani v preprostem jeziku, ki je razčlenjen na kategorije, intelektualen in ima rdečo nit. Besedilo mora biti uporabniku prijazno, da ga čim lažje preleti.
  6. Uporabniki po navadi obiščejo spletno stran saj želijo določene informacije in ne “načičkanega” izgleda. V bistvu iščejo podatke kljub izgledu. Poskusite poenostaviti ta proces s tem da obdržite stvari čim bolj preproste, kolikor se le da.
  7. Uporabljajte svoj bel prostor učinkovito in vam v korist. S pomočjo belega prostora lahko na strani vzpostavite red. Uporabite prazen prostor na vaši spletni strani za razlikovanje kategorij in podobne stvari, poleg tega da je preprosto je tudi učinkovite in še lepo izgleda.
  8. Ko uporabljate spletno stran, kot vizualno komunikacijsko orodje, ne pozabite preverite vsebine in oblike, ki morata sporočati točno določeno bistvo. Verjamete ali ne vizualni pokazatelji lahko povečajo prepoznavnost in zagotovijo poudarek.
  9. Uporabite že znane oz. bolje rečeno navajene oblike. Majhne stvari kot recimo postavitev iskalnika na strani v desni zgornji kot kjer ga tudi obiskovalci pričakujejo lahko zelo pomaga pri navigiranju po vaši strani.